Lief zijn voor jezelf! - Heerlijke (gezonde) bonbons.
Nodig:
- Handje witte ongebrande amandelen
- Handje ongebrande cashewnoten
- Half handje goj bessen
- Handje rozijnen (eventueel in rum geweld)
- 5 ongezoete dadels (Medjoul)
- Scheutje Agavesiroop of dadelstroop naar eigen smaak of extra kokosbloesemsuiker
- 1 reep Vivani 92% chocolade (= zonder suiker, wel met kokosbloesemsuiker)
- Scheutje amaretto naar keuze (dan zijn ze niet meer suikervrij!)
- Eventueel kokosrasp voor decoratie
Werkwijze:
Amandelen en cashewnoten in moulinette/blender/mixer fijnmalen. Gojbessen erbij en fijnmalen, dan pitten uit de dadels en die er ook bij. Geheel wordt een pasta waardoor de rozijnen niet meer fijngemalen kunnen worden. Deze pasta in een schaal doen.
Dan rozijnen, agavesiroop en evt. amaretto mixen en fijnmalen in moulinette/blender/mixer en dan in de schaal mengen met de reeds aanwezige pasta.
Chocolade au bain marie verwarmen en laten smelten. Chocolade in de schaal doen en mengen met de pasta. Proeven of het voor jou zoet genoeg is.
Het geheel in beetjes overbrengen in een rubberen ijsblokjesmaker. Ik heb er een met hartjesvormen, maar elke vorm is goed. Eventueel kokosrasp op de bovenkant strooien en wat aandrukken. Uurtje in de diepvries om af te koelen en dan de bonbons eruit drukken. Bewaren in koelkast. Voor het opdienen een uurtje opwarmen. Je kan ze ook langer in de diepvries bewaren.
Of:
Bolletjes draaien van de chocoladepasta en door de kokosrasp rollen (die je al op een bord had uitgestrooid). In de koelkast af laten koelen en bewaren. Voor het opdienen een uurtje op kamertemperatuur laten komen.